Dél-Balaton FC hírek - 2016. május

Öltöző építése

2016. április közepén elkezdődött a balatonszemesi sportöltöző felújítása, mely egy lassan két éve indult projekt eredményeként, méltó körülményeket teremt a Dél-Balaton FC csapatai számára.

2014. január 20.-án döntött úgy a korábbi balatonszemesi képviselő-testület, hogy támogatja a Dél-Balaton FC-t abban, hogy pályázatot nyújtson be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a meglévő labdarúgó pálya és a hozzá tartozó sportöltöző fejlesztése céljából. A pályázati kiírás alapján 3 év alatt összesen bruttó 30 millió Ft-ot lehetett volna létesítményfejlesztésre fordítani. A pályázati konstrukció szerint évente bruttó 7 millió Ft-os támogatást nyújtott volna a Magyar Labdarúgó Szövetség, a balatonszemesi képviselő-testület pedig vállalta, hogy a bruttó 3 millió Ft-os pályázati önrészt a projekt teljes ideje alatt biztosítja a Dél-Balaton FC számára. A Dél-Balaton FC sikeres pályázata után, a Magyar Labdarúgó Szövetség csak 2015-ben tudott támogatást nyújtani, így a bruttó 30 millió Ft helyett végül bruttó 10 millió Ft-ot lehet a sportöltöző fejlesztésére fordítani.

Ebből a keretösszegből csak a felújítás első üteme valósulhat meg, a sportöltöző épülete egy új szárnnyal bővül, mely a tervek szerint a jövőben a hazai felnőtt csapat öltözőjeként szolgálna, valamint a teljes sportöltöző egy vadonatúj tetővel lesz ellátva. A munkálatokkal a kivitelező, Ramiép Team Kft., a megfelelő ütemben halad, a Szemesért Nonprofit Kft. munkatársainak segítségével; a teljes felújításnak 2016. június 30.-áig be kell fejeződnie a Magyar Labdarúgó Szövetség előírása szerint.

Írta: Vasicsek László