Dél-Balaton FC hírek - 2017. szeptember

Teqball

A Dél-Balaton FC 2017 elején pályázatot nyújtott be az MLSZ Országos Teqball Asztal pályázati kiírására, amit a második körben, az első körös tartaléklistára kerülés után, végül támogatásra érdemesnek találtak. A Teqball asztal értéke az MLSZ pályázati útmutatója alapján megközelíti 800 000 Ft-ot, a pályázati támogatás elnyeréséhez szükséges önrészt a pályázó Dél-Balaton FC finanszírozta. A Teqball asztalt augusztus elején szállították le és szerelték össze az MLSZ munkatársai, mely az Általános Iskola udvarán került elhelyezésre, ahol a következő hetekben az iskola tanulói és a Dél-Balaton FC játékosai egyaránt használatba vehetik majd.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága a Somogy megyei II. osztályú bajnokság átszervezéséről döntött a következő évi, 2018-2019-es szezontól kezdve. Az Északi és a Déli csoport összevonásával az idei 2017-2018-as bajnokság legjobb 8-8 csapata őrizheti csak meg megyei II. osztályú tagságát, így az Északi csoportból 4, a Déli csoportból pedig 5 csapat esik ki a megyei III. osztályba. Ezzel az átszervezéssel jelentősen megnövelik a klubok pénzügyi és adminisztrációs terheit egyaránt, nem is beszélve a csapatokra váró nagyobb távolságok okozta utazási idő növekedéséről.

De a 2017-2018-as szezonban még az alábbi csapatok alkotják a Somogy Megyei II. osztály Észak csoportját: Somogyvár, Lengyeltóti, Öreglak, Balatonföldvár, Balatonberény, Zamárdi, Balatonszemes, Balatonszárszó, Balatonszabadi, Buzsák, Kéthely, Somogyjád.

A megyei II. osztály Északi csoportjának változásai a 2017-2018-as szezonra:

  • a Somogyvár együttese a 2016-2017-es szezon végén kiesett a megyei I. osztályból és a megyei II. osztály Északi csoportjába sorolták be,
  • a Somogyjád csapatát a megyei II. osztály Déli csoportjából áthelyezték az Északiba,
  • a tavaly még a megyei II. osztályú bajnokság Északi csoportjában szereplő Szőlősgyörök a megyei III. osztályba, az Andocs gárdája pedig a megyei IV. osztályba lépett vissza,
  • a Fonyód együttese, mely a 2016-2017-es megyei II. osztályú bajnokság Északi csoportjának ezüstérmese, bár elbukta a megyei I. osztályba való feljutásért vívott osztályozó mérkőzését, a bajnok Lengyeltóti feljutásról való lemondása után az MLSZ felkérése alapján a következő bajnoki idényben a Somogy Megyei I. osztályban indul.

Az idei bajnokság ezzel jóval kiélezettebb, az átszervezés okozta tét miatt sokkal fontosabb lesz minden csapat számára a mérkőzéseken elért eredmény, mint a korábbi években.

Írta: Vasicsek László