Dél-Balaton FC hírek - 2019. augusztus

A két bajnoki szezon közti nyári időszak is mozgalmasan telt egyesületünk számára. A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága június 28-án tartotta a 2018-19-es évad központi díjátadó ünnepségét a kaposvári Megyeháza dísztermében. A felnőtt csapat nevében Horváth Bence játékosedző, az U-19-es együttes képviseletében Grübl Zoltán, az egyik csapatkapitány, vette át a bajnoki serleget és az aranyérmeket. Az U-19-es csapat a legkevesebb sárga és piros lapot kapta a bajnokság során, ezzel pedig a Fair Play díjat is kiérdemelte, amiért külön elismerésben részesült. A bajnoki aranyérmek és a serlegek átadását az első hazai bajnoki mérkőzésre tervezi az egyesület vezetősége, hogy a szurkolókkal együtt ünnepelhessék meg a játékosok a 2018-2019-es bajnokságban elért történelmi sikert.

A Dél-Balaton FC U-10-es csapata a nyár folyamán részt vett a kaposvári Youth Football Festival nemzetközi utánpótlás tornán. Fiatal labdarúgóink máltai, román, lengyel és magyar együttesekkel mérkőzhettek meg a több napos, színvonalas fesztiválon, a csoportmérkőzések után a nyolcaddöntőben egy amerikai egyesült államokbeli csapat jelentette a végállomást számukra. Az utánpótláskorú játékosok július végén egy 3 napos foci táborban vehettek részt Balatonszemesen, ahol a délelőtti edzések után délutánonként már a fürdésé és a strandfocié volt a főszerep. Az edzéseket Kelemen Bálint, Böröczky Bánk és Sóstai Csaba tartották, akik a Dél-Balaton FC különböző korosztályos csapatainak az edzői.

A Somogy megyei II. osztály változásai a 2019-2020-as szezonra:

- a Balatonföldvár együttese a 2018-2019-es szezon végén kiesett a megyei I. osztályból, így az új szezonban a megyei II. osztályban indulhatnak

- a bajnok Dél-Balaton FC és a második Juta sem vállalta a megyei I. osztályban való szereplést, ezért a Somogy megyei II. osztályú bajnokság harmadik és ötödik helyezett csapata, a Somogyjád és a Barcs kapott felkérést az MLSZ-től, hogy a Somogy megyei I. osztályban induljon, mellyel éltek is

- a Balatonszabadi csapata ugyan a 10. helyen végzett a 2018-2019. évi bajnokságban, de pénzügyi problémák miatt új egyesületet kellett alapítaniuk, így csak a megyei III. osztályban tudtak elindulni

- a Csököly és a Karád együttese a pályán ugyan elbúcsúzott a Somogy megyei. II. osztálytól, de mivel a megyei I. osztályból csak egy csapat esett ki és a Balatonszabadi új egyesületet volt kénytelen létrehozni pénzügyi problémái miatt, mindkét csapat megőrizhette a II. osztályú tagságát

- a Somogy megyei III. osztály Északi és Déli csoportjának bajnoka, a Zamárdi és a Kaposmérő csapata vállalta az osztályváltást, így a megyei II. osztályban próbálhatnak szerencsét az új évadban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága a következő csapatok nevezését fogadta el a 2019/20-as évadra:

Somogy megyei II. osztály (16 csapat):

Balatonberény, Balatonföldvár, Berzence, Böhönye, Csököly, Dél-Balaton FC Balatonszemes, Fonyód, Juta, Kaposmérő, Karád, Kiskorpád, Lengyeltóti, Mezőcsokonya, Öreglak, Somogyvár, Zamárdi.

Az MLSZ tájékoztatás szerint a 2019-2020-as labdarúgó bajnokság az augusztus 10.-i hétvégén kezdődik, természetesen a Balaton-parti csapatok többsége az első fordulós mérkőzésének elhalasztását tervezi.

 

Írta: Vasicsek László