Dél-Balaton FC hírek - 2019. december

2014-ben döntött úgy az akkori balatonszemesi képviselő-testület, hogy támogatja a Dél-Balaton FC-t abban, hogy pályázatot nyújtson be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a balatonszemesi labdarúgó pálya és a hozzá tartozó sportöltöző fejlesztése céljából. A Dél-Balaton FC sikeres pályázata után, 2016-ban a felújítás első üteme során a sportöltöző egy új épületszárnnyal bővült, mely a jövőben a hazai felnőtt csapat öltözőjeként és klubhelységként szolgál majd, valamint a teljes ingatlan egy vadonatúj tetőt kapott.

2019 tavaszán folytatódhatott az ingatlanfejlesztés egy újabb nyertes pályázat nyomán, így a sportöltöző épületén minden nyílászárót kicseréltek; új, modern öltözőszekrények kerültek a hazai, bírói és vendég öltözőkbe; az öltözők belső falait is teljesen felújították és újrafestették; illetve térkövezés mellett elkészült a teljes ingatlan hőszigetelése is. A felújítási munkálatokat helyi, balatonszemesi építési vállalkozók és a Szemesért Nonprofit Kft. munkatársai végezték el.

A következő években lehetőség lesz a sportöltöző után a labdarúgó pálya fejlesztésére is, már megnyert pályázati lehetőséggel rendelkezik a Dél-Balaton FC a teljes élő füves játéktér felújítására, aminek köszönhetően a bajnoki címvédő csapat végre kiváló körülmények közt fogadhatná ellenfeleit Balatonszemesen.

Írta: Vasicsek László