Dél-Balaton FC hírek - 2020. október

Történelmi lépésként, kizárólag háborús időszakban volt rá példa, a Magyar Labdarúgó Szövetség március 16.-án felfüggesztette mindennemű sporttevékenységét (ezzel az egyesületek versenyrendszereit is), május elején pedig hivatalosan is véget ért a 2019-2020-as futballszezon az amatőr csapatok számára a koronavírus járvány miatt. A Dél-Balaton FC vezetősége a teljes leállás mellett döntött a felfüggesztő döntést követően, még edzéseket sem rendeztünk a csapataink számára. Ahogy később a járvány okozta veszélyhelyzet korlátozó intézkedései visszavonásra kerültek, úgy indult el újra az egyesületi élet, július elejétől kezdődtek el az edzések a különböző korosztályos együtteseinknél.

A versenyrendszerek felfüggesztése előtti időszakig a 2019-2020-as szezon tavaszi félévében csak 4 mérkőzést tudott lejátszani az U-19-es és felnőtt csapatunk a Somogy megyei II. osztályú bajnokságban. Mindkét együttesünknek 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlege a tavaszi szezonban. Ám hiába állt mindkét csapatunk a tabella 3. helyén, az MLSZ döntésének értelmében nincs hivatalos végeredménye a bajnokságoknak, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet. A felnőtt együttesben a játékos-edző Horváth Bence 17 góllal lett a házi gólkirály a 16 gólos Galgóczi Károly és a 13 gólos Szekér Zoltán előtt. Az U-19-es korosztályban Farkas Norbert 9 góljával végzett a házi gólversenyben az élen, a 8 gólt szerző Farkas Richárdot és a 6 gólt lövő Sövény Gábort megelőzve.

A téli időszakban is aktívak maradtak a legkisebb korosztályaink, a balatonszemesi tornateremben zajlottak az edzések hétköznap délutánonként. Az U-11-es, az U-13-as és az U-15-ös csapatunk az MLSZ által rendezett futsal tornákon vett részt a balatonboglári NEKA csarnokban, a csoportkörös szereplés után sajnos egyik korosztálynak sem sikerült a döntőbe jutás. Az U-11-es és U-13 csapatok a téli Bozsik tornákon is pályára léptek a balatonlellei tornateremben és már az első szabadtéri műfüves edzésen is túl voltak az U-9-es korosztállyal együtt, amikor az MLSZ március közepén felfüggesztette a Bozsik tornákat is.

Július elejétől elkezdődtek az edzések a különböző korosztályos csapatainknak, a 2020-2021-es Somogy megyei II. osztályú bajnokság augusztus 15.-én indul az MLSZ tervei szerint, bízunk benne, hogy az őszre jósolt második hulláma a koronavírus járványnak már nem lesz ilyen hatással az életünkre, így a sportéletre sem.

 

Írta: Vasicsek László