Dél-Balaton FC hírek - 2015. december

A Magyar Labdarúgó Szövetség országos elnöksége évről évre egyre nagyobb figyelmet fordít a női labdarúgás népszerűsítésére és fejlesztésére. Somogy megyében a Dél-Balaton FC volt az egyik első klub, amely felismerte a női labdarúgásban rejlő lehetőségeket, melyet bizonyít az első megyei női bajnokságban elért aranyérem, majd a másodikban szerzett bronzérem is.

A 2015-2016-os idény előtt több változás is történt a női csapat vezetésében és játékoskeretében. A Dél-Balaton FC elnöksége a távozó Torma Zsolt (a Karád SC utánpótlásában kapott munkát) helyére Horváth Norbertet nevezte ki, aki a Somogybabod SE csapatánál már foglalkozott női labdarúgással. Az alakulófélben lévő csapata oda-vissza legyőzte felkészülési mérkőzéseken a Kaposvári Rákóczi FC, valamint az NKSE Balatonszárszó női alakulatát is. A régi és az új csapattagok a felkészülési időszak során sikeresen összeszoktak, a pályán kívül is barátságok születtek, melyek egy erős közösséggé formálták a több helyről érkező játékosokat.

Az első, a balatonszemesi műfüves pályán rendezett, tornán 2-1-re legyőzték a tavalyi bajnok Siófoki Bányász SE csapatát, majd a felkészülési mérkőzés után már a bajnokságban is kiütéssel, 10-1-re győztek az NKSE Balatonszárszó női együttese ellen. Az újonnan belépő Fejér megyei csapat, az AFC Nádasdladány és szomszédvári rivális Balatonlelle SE ellen is fölényes 5-0-s győzelmet arattak, így őszi bajnokként készülhetnek a tavaszi fordulókra. A házi gólkirályi címet, 6 góllal, Sovák Dóra szerezte meg, de csak egy góllal marad el tőle Ujvári Fanni.

Írta: Vasicsek László